פסילה מנהלית

מהי פסילה מנהלית, מי נותן אותה והאם אפשר לבטלה

התשובה פשוטה: פסילה מנהלית היא פסילת רישיון, לתקופה קצובה, הניתנת על ידי מי שהוא גוף מנהלי, כמו המשטרה וליתר דיוק: קצין משטרה (עם זאת, במידה ונהג ביצע עבירת תנועה חמורה למול עיניו של שוטר שאינו קצין, קיימת לו הזכות לשלילת רישיונו לתקופה של עד 72 שעות).

כלומר: פסילת רישיון הניתנת מבלי שהנהג הובא בפני שופט.

המשמעות המיידית היא הפתעה:

  • פסילה מנהלית "נוחתת" עלינו ללא הליך משפטי שאנו ערוכים אליו.
  • חלקינו לא מודע לזכותו של קצין משטרה לשלול את רישיוננו, וודאי לא בהליך קצר כל כך.

מתי ניתנת פסילה כזו?

  • כאשר מבוצעות עבירות תנועה מסוימות , ביניהן: נהיגה בשיכרות, נהיגה תחת השפעת סמים, עקיפה מסוכנת, נהג חדש הנוהג ללא מלווה ועוד, כאשר התנאי הוא שהעבירה בוצעה למול עיני השוטר הפוסל!

בעבירות הללו, יכול הקצין לפסול את הרישיון לתקופה של עד 30 ימים. 

  • במקרה של תאונות דרכים וזאת רק בהנחה שהנהג עליו הוטלה הפסילה, הוא הנהג האשם בגרימתה של התאונה. חשוב לציין שזכות זו קיימת לקצין המשטרה גם במקרים בהם נגרם נזק רכושי בלבד, ללא נפגעים בנפש.

במקרים הנ"ל, יש לקצין זכות פסילת הרישיון לתקופה של עד 60 ימים.

  • כאשר אירעה תאונת דרכים קטלנית וגם כאן יסוד סביר להניח שהנהג עליו חלה הפסילה המנהלית הוא האשם בגרימת התאונה.

במקרה זה, עומדת לקצין המשטרה זכות פסילה של עד 90 ימים.

את הפעלת הסמכות לפסילה, אמור קצין המשטרה לעשות על בסיס שיקול הדעת האם המשך נהיגת הנהג תהווה סכנה, כמו גם וותק רישיון הנהיגה שלו והיסטוריית עבירות התנועה שצבר. 

ביטול פסילה מנהלית

בכדי לבטל פסילה זו יש להגיש בקשה לבית המשפט לתעבורה ולפרט בבקשה את הסיבות בגינן מתנגד הנהג לפסילה ולצרף אליה את הדו"ח שניתן. 

מזכירות בית המשפט תזמן את הנהג ואיתו גם את קצין המשטרה הפוסל, לדיון בפני שופט אשר יחליט במקום האם לבטל, להאריך או לקצר את הפסילה על החלטת השופט ניתן להגיש ערר לבית המשפט המחוזי. 

חשוב לדעת !

ביכולתו של קצין משטרה לפסול רישיון נהיגה עקב עבירה אשר גרמה לתאונת דרכים, וזאת ללא קשר לסוג העבירה. לשיחת ייעוץ חינם חייגו...